5-6 potatisar (500 g)
3 morötter (250 g)
1 liten rotselleri eller ½ kålrot (250 g)
1 palsternacka
1 gul eller röd lök
4 msk olja
4-5 flytande honung
1 tsk salt
1 krm svartpeppar timjan eller rosmarin
Sätt på ungnen på 225 grader. Skala och skär allt i bitar. Blanda allt på ett ungssäkert fat. Droppa över oljan och honungen, salta och peppra och vänd runt allt. 30-40 minuter i övre delen av ungnen tills allt är mjukt. Blanda runt några gånger och sista gången lägg i lite timjan eller rosmarin. Servera med bröd, passar också till skinka, korv och köttbullar.
Kontakta oss
Valla Skattegård, Vadstena
Mobil till Peter: 070 - 342 88 88
E-post: peterivalla@gmail.com
Valla Morötter är ett familjeföretag på Östgötaslätten som drivs av Peter Karlsson och Ewa Ahlstedt. Valla Skattegård är beläget mellan sjöarna Vättern och Tåkern i en mycket vacker och kulturhistorisk del av västra Östergötland.Vi är sjunde generationen som bedriver jordbruket på gården.
Webdesign: Niklas Aerial Media