400 g palsternackor
400 g potatis (mjölig)
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk hackad persilja
1 msk olja
1 tsk rosmarin,
2 lagerblad
1 dl vitt vin
1 liter grönsaksbuljong
1 msk honung,
2 msk balsamvinäger
salt och peppar
Hetta upp oljan i en stor kastrull. Fräs hackad lök och vitlök så de blir lite mjuka. Lägg i riven palsternacka, persilja rosmarin och tärnad potatis. Tillsätt vinet och lagerbladen och låt puttra någon minut. Häll i buljongen och låt småkoka i 15 minuter. Blanda i honungen och balsamvinägern. Smaka av med salt och peppar.
Kontakta oss
Valla Skattegård, Vadstena
Mobil till Peter: 070 - 342 88 88
E-post: peterivalla@gmail.com
Valla Morötter är ett familjeföretag på Östgötaslätten som drivs av Peter Karlsson och Ewa Ahlstedt. Valla Skattegård är beläget mellan sjöarna Vättern och Tåkern i en mycket vacker och kulturhistorisk del av västra Östergötland.Vi är sjunde generationen som bedriver jordbruket på gården.
Webdesign: Niklas Aerial Media