3 stora morötter, ca 250 g
1 bit rotselleri
1 bit kålrot
½ purjolök
1 gul lök
250 g svamp, ex. vis champinjon eller ostronskivling
1-2 msk olja
½-1 tsk örtsalt
1 dl finhackad persilja
Till servering: Ungstekt klyftpotatis eller kokt potatis.
Skölj, skala och finstrimla rotfrukterna tillsammans med purjon och hacka löken. Hetta upp wokpannan ordentligt och häll i oljan. Fräs de hackade grönskerna och svampen i 4-5 min under omröning. Strö över örtsalt och hackad persilja och låt puttra i ytterligare1-2 min. Severas medan grönsakerna är krispiga.
Kontakta oss
Valla Skattegård, Vadstena
Mobil till Peter: 070 - 342 88 88
E-post: peterivalla@gmail.com
Valla Morötter är ett familjeföretag på Östgötaslätten som drivs av Peter Karlsson och Ewa Ahlstedt. Valla Skattegård är beläget mellan sjöarna Vättern och Tåkern i en mycket vacker och kulturhistorisk del av västra Östergötland.Vi är sjunde generationen som bedriver jordbruket på gården.
Webdesign: Niklas Aerial Media