4-5 medelstora morötter, ca 400 g
1 dl hackad persilja
Blandning:
3 dl mild naturell yoghurt
1-2 vitlöksklyftor
1 krm salt
½ krm grovmalen svartpeppar
Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter i 30-60 min. Skala och skär morötterna i smala stavar eller tunna slantar. Koka morötterna i ca 5 min. Låt dem kallna. Blanda den avrunna yoghurten med vitlök, salt, peppar och morötterna.
Kontakta oss
Valla Skattegård, Vadstena
Mobil till Peter: 070 - 342 88 88
E-post: peterivalla@gmail.com
Valla Morötter är ett familjeföretag på Östgötaslätten som drivs av Peter Karlsson och Ewa Ahlstedt. Valla Skattegård är beläget mellan sjöarna Vättern och Tåkern i en mycket vacker och kulturhistorisk del av västra Östergötland.Vi är sjunde generationen som bedriver jordbruket på gården.
Webdesign: Niklas Aerial Media