4 st morötter
3 msk balsamvinäger
2 msk pumpaolja
½ tsk havssalt
2 dl solrosfrö, blötlagt
ett knippe färsk
rosmarin eller blad av valfri ört
1. Blötlägg solrosfröna
kvällen innan eller på morgonen och låt stå över dagen. Sila sedan av fröna och
lägg på papper för att torka.
2. Borsta morötterna rena. Hyvla dem tunt på en mandolin ner i en stor bunke. Tillsätt pumpaolja, balsamvinäger och havssalt.
3. Platta ut morötterna på små assietter. Strö solrosfrö över varje tallrik och några blad av din favoritört (de flesta passar).
Kontakta oss
Valla Skattegård, Vadstena
Mobil till Peter: 070 - 342 88 88
E-post: peterivalla@gmail.com
Valla Morötter är ett familjeföretag på Östgötaslätten som drivs av Peter Karlsson och Ewa Ahlstedt. Valla Skattegård är beläget mellan sjöarna Vättern och Tåkern i en mycket vacker och kulturhistorisk del av västra Östergötland.Vi är sjunde generationen som bedriver jordbruket på gården.
Webdesign: Niklas Aerial Media